Отборите на Уотфорд и Арсенал завършиха 2:2 на „Викъридж Роуд” в мач от петия кръг на Висшата Лига. Пиер-Емерик Обамеянг се опита да върне Арсенал на победния път, отбелязвайки два гола за „артилеристите” през първото полувреме, но неговите съотборници не бяха на това мнение и спомогнаха Уотфорд да се върне в срещата. Попаденията за стършелите бяха дело на Том Клевърли и Роберто Перейра, който реализира от дузпа.

Пиер-Емерик Обамеянг откри резултата в 21-ата минута от срещата. Габонецът се възползва перфектно от това, че бе останал абсолютно сам в наказателното поле и успя да достигне до прецизно подаване, пратено от Сеад Колашинац. Така Обамеянг не пропусна да се разпише, отправяйки добър удар по трева в средата на мрежата.

Десет минути по-късно Обамеянг вкара второто си попадение в срещата, след като получи готова топка от съотборника си Ейнсли Мейтланд-Найлс. След класно разиграване и ключово подаване от страна на Месут Йозил, Мейтланд-Найлс изпрати топката към франзуцина, който бе останал непокрит пред вратата и не пропусна да реализира със завършващ удар отблизо.

В 53-ата минута Уотфорд се върна в мача след катастрофална грешка на съперника. Сократис Папастатопулос опита да подаде топката на Матео Гендузи, но подари възможността на Том Клевърли да се разпише в срещата. Клевърли посрещна сбърканата топка и не пропусна да я изпрати в мрежата на Бернд Лено от близко разстояние.

Пет минути по-късно Жерар Деулофеу блъсна топката към вратата от границата на пеналтерията, но опитът му премина на няколко сантиметра от дясната греда.  

В 65-а минута Исмаила Сар засече центриране в наказателното поле и намери пространство за удар.  Сенегалецът обаче бе неточен и топката премина встрани от дясната греда.

Минути по-късно Жерар Деулофеу стигна първи до топката и стреля към вратата, но кълбото прелетя покрай дясната греда.

В 79-ата минута съдията Антъни Тейлър отсъди дузпа за Уотфорд след нова фатална грешка в защитата на "артилеристите". Давид Луиз извърши нарушение на границата на наказателното поле срещу влезлият от пейката Роберто Перейра, който по-късно лично изпълни наказателния удар, печелейки битката на волята срещу вратаря Лено, който се хвърли в грешния ъгъл на вратата.

Дузпата бе реализирана в 81-а минута от влезлият от пейката Роберто Перейра, който спечели битката на воля, пращайки топката от дузпа в долния ляв ъгъл във вратата на Бернд Лено, който се хвърли в другия ъгъл.

В 84-ата минута пред Жерар Деулофеу се откри страхотна възможност да реализира, след като нанесе добър удар от границата на пеналтерията, който профуча встрани от дясната греда.

Последните минути на мача бяха изключително напрегнати, а отборът на Уотфорд пропусна няколко страхотни възможности да достигне до пълния обрат.

В добавеното време Абдулай Дукур връхлетя върху неадресиран пас в наказателното поле и нанесе страхотен удар ниско в средата на целта. Бернд Лено обаче го очакваше и направи брилянтно спасяване.

След това равенство Арсенал заема седма позиция в класирането с актив от 8 точки, а Уотфорд е последен само с 2 точки от 5 изиграни срещи.