Звездата на Манчестър Сити Серхио Агуеро може да бъде наказан много сериозно от Футболната асоциация на Англия. Съществува вариант аржентинският голаджия да пропусне финала срещу Арсенал за Купата на Лигата, който ще се играе в неделя.

Сити ще съди фена, който отнесе тупаник от Агуеро

Както е известно, голмайстор №1 на „гражданите” за всички времена се замеси в грозни инциденти след края на двубоя срещу Уигън от 1/8-финалите на ФА Къп, загубен с 0:1. Телевизионните камери уловиха как 29-годишният играч удря един от стотиците нахлули на терена фенове на домакините в лицето, а после трябва да бъде озаптяван от съотборниците си.

В момента Сити и самият Агуеро обмислят да заведат дело срещу въпросния фен на „латикс”, тъй като смятат, че той е провокирал реакцията на футболиста с доста скандални действия.

Уигън - 17% притежание на топката стигат

ФА има правото да повдигне обвинения и накаже всеки футболист, демонстрира непристойно поведение, като засега оттам запазват мълчание. Причината е, че разследването им е в начална фаза и най-вероятно ще има повече яснота към средата на седмицата.

Ако Агуеро бъде наказан за финала срещу Арсенал, това ще постави „небесно сините” в неприятна позиция. Аржентинецът е единственият чист нападател, с който мениджърът Хосеп Гуардиола разполага към момента. Габриел Жезус е контузен, което ще принуди наставника да бъде креативен по отношение на тактиката.