Нападателят Александър Лаказет ще преговори своето бъдеще с Арсенал, след като тимът загуби шансове да играе в Шампионската лига през следващия сезон. „Топчиите” допуснаха загуба с 1:4 от Челси във финала на Лига Европа, а спекулациите около френския стрелец са, че той може да замести Антоан Гризман в Атлетико Мадрид.

Под ръководството на Унай Емери, Лаказет се утвърди като важна част в новия облик на Арсенал, справяйки се чудесно в предни позиции с колегата му Пиер-Емерик Обамеянг. Той бе избран за играч на сезона в Арсенал по-рано през месеца, след като вкара 19 гола през кампанията. 27-годишният французин бе много близо до трансфер в испанския Атлетико, но тогава предпочете да се присъедини към лондонския тим при Арсен Венгер.

„За мен най-бажен бе финалът в Лига Европа. Сега предстоят срещи с клуба. Ако от отбора са доволни от мен, тогава и аз ще съм доволен и ще остана. Във Франция казват, че футболистите на моята възраст се намират в „златните” си години”, говори той пред Standard Sport.

„Пожелавам си това не е последният добър сезон за Арсенал и искам да ставаме все по-добри в следващите години. Чувствам се добре, тъй като играя повече под ръководството на Унай Емери и имам увереност. Благодарен съм и на Венгер, който ме доведе в този клуб, но се чувствам по-добре при Емери”, завърши Александър Лаказет.