Клубната легенда на Арсенал Мартин Киоун потвърди, че Месут Йозил е показал превъзходен футбол при успеха в неделя вечер срещу Нюкасъл Юнайтед с 4:0. Йозил се радва на миксирана кампания на „Емирейтс”, като не успява винаги да изпъкне през сезона. Германецът обаче игра страхотно срещу „джордитата”, след като дори се и разписа за 3:0.

Киоун немалко пъти критикува Йозил в миналото, но бившият централен бранител не спести похвалите си за плеймейкъра на „артилеристите”.

Пепе и Йозил блеснаха за Арсенал при як бой над Нюкасъл

„Движението на Месут Йозил бе много важно. Той се представяше много добре, което позволи на Обамеянг и Пепе да могат да отварят зоните си по крилата, за да разкъсат опеката на съперника – това не го правихме през първото полувреме. Йозил беше великолепен, а същото мога да кажа и за Букайо Сака, който се подобрява с всеки следващ мач. Винаги съм вярвал в качествата на Йозил, който е доказал с годините каква класа е”, каза Киоун пред медиите.

„Той обича да играе в центъра и може да наранява съперниците си с игра, така че това представяне е добро за него”, каза още той.

Голът на Йозил срещу Нюкасъл бе неговият първи през сезона, като в допълнение подаде и за други два гола за успеха на „Емирейтс”.