Легендарният вратар на Арсенал от близкото минало – Дейвид Сиймън, вярва в звездата на отбора Месут Йозил и счита, че германецът трябва да бъде неизменен титуляр без значение как се представя. Според някогашния английски национал плеймейкърът е „качествен футболист” и го е грижа за клуба, а това са ценни атрибути.

Йозил дълго време беше най-скъпият трансфер на лондончани, когато се присъедини към тях от Реал Мадрид през 2013 година. Въпреки че стартира своя 6-и сезон на „Емиратс” халфът винаги е поляризирал мненията заради непостоянните си изяви на терена и често негативния език на тялото, който демонстрира на терена. Това обаче има малко отношение към факта, че през миналия сезон той преподписа договора си и стана най-скъпоплатеният в съблекалнята.

Йозил беше титуляр при двете загуби – срещу Манчестър Сити и Челси, с които Арсенал започна сезона. След това изненадващо той седна на пейката при успеха над Уест Хем, а след него изигра 84 минути при трудното 3:2 над Кардиф Сити. Очаква се утре оттеглилият се със скандал от германския национален тим играч да бъде сред стартовите 11 за мача срещу Нюкасъл.

„Ако не играеш добре, обикновено бързо те нарочват. Така стоят нещата”, коментира Сиймън. „Той не играе добре във всеки един мач. Мисля, че феновете очакват от него да играе добре във всеки мач, а това е невъзможно.”

„Месут е качествен футболист, не бива да има никакви съмнения по този въпрос. Понякога хората остават с впечатлението, че не му пука, но просто неговият стил е такъв. На него му пука, при това доста. Все още е надарен със страхотни качества. За мен той е несъмнен титуляр за Арсенал, без никакви проблеми”, допълни Сиймън.

Още по темата:

Бейерин: Арсенал на Емери направо си е нов клуб

Льов: Йозил ме разочарова като човек

Ветеран от Арсенал: Историите със скандала между Емери и Йозил са измислица