Легендата на Арсенал Пол Мърсън заяви, че не вижда никаква промяна между настоящия Арсенал, воден от Унай Емери този на напусналия преди една година Арсен Венгер. 

"Топчиите" направиха равенство 2:2 срещу градския съперник Тотнъм в дербито на четвъртия кръг на Висшата лига. През дълги периоди от двубоя обаче "артилеристите" не впечатлиха, което до голяма степен важи и за представянето им в предишния двубой срещу Ливърпул на "Анфийлд. Мърсън е от тези, които не виждат голямо израстване в клуба. 

"Дербито ни предложи същинско зрелище, както трябва да бъде. Това, което се питам аз обаче е, дали в Арсенал има някаква реална промяна през последната година? Не смятам", заяви той. 

"Миналата седмица отборът беше похвален, че загуби само с 3:1 на "Анфийлд. Няма разлика обаче, все едно наблюдавам отбор на Унай Венгер", любопитно се заигра Мърсън с имената. 

"Всеки път, в който Тотнъм контраатакуваха човек имаше чувство, че ще падне гол. Проблемите в полузащитата бяха огромни. Арсенал разчита на голямата си индивидуална класа в нападение, за да влизат головете. Това обаче няма да става всяка седмица и може да се окаже сериозен проблем дългосрочно", завърши бившият английски национал.