Съвсем наскоро Давид Луис удължи договора си с Арсенал за още един сезон. Това обаче явно доста сериозно подразни бившия състезател на „топчиите“ Емануел Пти.

Французинът изрази огромно недоволство от факта, че Луис остава в Лондон и сподели своето мнение по  темата.

„Давид Луис вече не е същия футболист, не разбирам какъв беше смисълът да остане? Не съм изненадан от нещата, които се вършат в Арсенал, те определено не мислят за бъдещето. Давид Луис преди бе един от най-добрите централни защитници в света, но сега това не е така. Той загуби класата си, просто с него се случи нещо. Арсенал не прави нищо, за да се развива, и мога да кажа, че Арсен Венгер ми липсва. Правят се необмислени трансфери и се купуват футболисти, които не са на нивото на Арсенал”, коментира Пти.

„Е, след като е така, мисля, че позицията на отбора в таблицата изобщо не е случайна. Ако бях на мястото на Давид Луис и аз щях да подпиша, и да остана за още година, но той просто трябва всеки ден да благодари на шефовете на Арсенал, че му дават шанс. Разберете ме правилно, аз не искам да го обиждам или да му се подигравам, но Луис трябва да знае кога да спре. Дразнят ме нещата, които стават в Арсенал, защото просто нищо не се случва, и клубът върви все по-надолу. Нима ще ми кажете, че в цял свят няма млади и талантливи защитници? На кого му трябва вече Давид Луис, това, че остана за още един сезон направо ми се струва майтап. По света има толкова добри и качествени играчи, млади изгряващи звезди, Давид Луис беше добър преди 5 години, вече не е“, завърши това свое доста остро изказване бившият френски национал.