Вратарят на Арсенал Бернд Лено похвали новият мениджър на тима Микел Артета, че за едно толкова кратко време е успял да вкара в ред в състава на "топчиите", след като такъв почти напълно е липсвал в края на престоя на Унай Емери. 

Емери беше освободен от поста си като намставник на тима през месец ноевмри след поредица от изключително слаби резултати в първенството и в Лига Европа. Временно тимът беше поет от Фреди Люнгберг, преди Артета да поеме управлението в края на месец декември. Германският страж Лено разкрива, че към края на периода на Емери е властвал същински хаос в редиците на "топчиите". 

"В краткосрочен план работата на Артета има голям ефект, тъй като се вижда точно колко по-компактни сме и с колко повече интензитет играе", започна Лено. 

"Към края на периода на Емери беше странно. Не бих го нарекъл хаос, но определено беше объркващо. Всички правеха различни неща". 

"Не бяхме истински отбор нито на терена, нито извън него. Това беше видно. Всичко това се промени при Микел. Той особено ни обърна внимание на това как се държим по време на мачовете, че трябва да сме задружни и професионално настроени. Същото ни каза и за тренировъчния процес", завърши изказването си вратарят.