В края на месец март повечето клубове във ВЛ вече започват да правят плановете си за летния трансферен прозорец. Обичайно това се случва с определяне на футболисите, които не са нужни на отбора. Списъкът с футболисти, които Арсенал изглежда, че смята да продаде или освободи започва с Рийс Нелсън и е допълнен с Елнени, Седрик, Нкетия и Рамсдейл. Зинченко също е свързван с други клубове, но на този етап не е ясно дали сумата, която „артилеристите“ ще поискат може да бъде дадена от някои от кандидатите за подписа на украинеца.

Брайтън е първият клуб, проявил интерес към крилото на Арсенал Рийс Нелсън. Юношата на „артилеристите“ подписа нов договор с клуба през миналото лято, но през настоящия сезон не успява да получи достатъчно шансове за изява.

Нелсън няма нито един двубой във ВЛ, започнат от първата минута, но пък е влизал като резерва в общо 14. Общият брой минути е 182, което е под 15 средно на мач. Сумата, която се цитира, че е определил Арсенал за него е 25 милиона паунда. И ако клубът постигне подобна сделка, то това ще бъде оценено като добър бизнес.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Новините около англичанина засилиха интереса на Де Дзерби към футболиста. Италианецът смята, че може да отключи потенциала му. Де Дзерби е харесал дрибъла на Нелсън, центриранията от двата фланга и то с двата крака, както и играта един на един около и в противниковото наказателно поле.