Отборите на Арсенал и Челси се изправят в битка за място в Топ 4 на Висшата лига. Между двата тима зее дупка от 6 точки в класирането, но „артилеристите” са амбицирани да покажат под ръководството на Унай Емери, че могат да печелят важни мачове.

Челси е на четвъртото място в подреждането, a играчите на Арсенал са напълно наясно, че една загуба тази вечер може да ги изхвърли отново от така бленуваната Шампионска лига.

Проблемите при „топчиите” изглеждат сериозни, след като Месут Йозил не намира често мястото си в състава на своя мениджър. Поражението на отбора от Уест Хем (0:1) от изминалата седмица също буди безпокойство. Въпреки това, Арсенал е непобеден в последните си 10 мача на „Емирейтс”, което може да се окаже важният ключ към трите точки.

Под въпрос за двубоя е Хенрих Михтарян, който има контузия, а с травми са още Роб Холдинг и Дани Уелбек. За Челси няма да могат да включат Рубен Лофтъс-Чийк и Марко ван Хинкел.

Подобно на Унай Емери Маурицио Сари също понякога изпитва трудности, а мачовете станаха по-трудни след бляскавия старт на сезона.

Топ 5 на головете между Арсенал и Челси

За Челси предстоят два важни мача, днес срещу Арсенал и в четвъртък срещу Тотнъм, в полуфинален мач за Купата на Лигата. Маурицио Сари определено не може да бъде спокоен, след като знае в първите си 11 мача от шампионата тимът е имал 2,5 гола средно на мач, а в последните 11 са имали само 13 отбелязани попадения, като не са вкарвали повече от два пъти в тези срещи.

Това, което трябва да се отбележи е, че „сините” са загубили само един от последните си 14 мача с Арсенал.

Вероятен състав на Арсенал: Лено, Мустафи, Сократис, Кошчелни, Бейерин, Торейра, Джака, Колашинац, Обамеянг, Лаказет, Айоби.

Вероятен състав на Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алосно, Канте, Жоржиньо, Ковачич, Педро, Азар, Уилиан.

Сблъсъкът тази вечер, от 19.30 часа, ще можете да наблюдавате по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA. Мачът е част от 23-ия кръг на Премиърлийг.

Арсенал - Челси и всичко преди 23-ия кръг в Англия