Традиционно нажеженото дерби на северен Лондон между Арсенал и Тотнъм Хотспър ще бъде с още по-голям заряд този път, тъй като двата тима се намират в топ 3 на класирането във Висшата лига. Двата тима се изправят един срещу друг в двубой от деветия кръг на първенството в събота от 14:30 часа българско време на стадион „Емиратс“, а срещата ще може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от сблъсъка.

„Артилеристите“ се представят много силно от началото на сезона, като записаха шест победи и една загуба в досегашните си седем двубоя и водят в класирането с 18 точки. От своя страна "шпорите" са един от двата тима в Лигата без загуба до момента и са на трета позиция с точка по-малко от градския си съперник. От началото на кампанията тимът на Антонио Конте показва не особено атрактивен, но доста ефективен футбол, който им донесе 18 вкарани гола. От своя страна Арсенал радват феновете си с доминиращ и красив футбол, но загубиха единствената си среща с един от големите отбори в първенството - 2:3 срещу Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“.

За Арсенал под въпрос са халфът Томас Партей и защитниците Такехиро Томиасу и Киъран Тиърни, докато Мартин Йодегор и Олександър Зинченко би трябвало да са на линия след леки физически проблеми. За "шпорите" под въпрос са Юго Лорис, Лукас Моура и Бен Дейвис. Арсенал са спечелили последните си две домакинства срещу големия си съперник, но Тотнъм нямат загуба в последните си осем гостувания във Висшата лига, а освен това са в серия от 10 поредни мача срещу „артилеристите“, в които са вкарали поне един гол.

„Това дерби има голяма история, много специално дерби в един специален град“, коментира мениджърът на Арсенал Микел Артета преди двубоя.

„Страхотно е да се играе в такава атмосфера. Важна е емоцията и желанието, това е най-хубавият мач през сезона и знаем колко е важен за нашите фенове. Когато видим къде се намират двата отбора в класирането, мачът става още по-важен, така че се вълнуваме“, допълни той.

От своя страна треньорът на Тотнъм Антонио Конте прекара по-голямата част от пресконференцията си преди срещата в отричане на слуховете, че ще замени Масимилиано Алегри начело на Ювентус.

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


14:30 часа | АРСЕНАЛ – ТОТНЪМ ХОТСПЪР

Висша лига, 9-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

АРСЕНАЛ (4-2-3-1): 1. Аарън Рамсдейл – 3. Киърън Тиърни, 6. Габриел Магаляеш, 12. Уилям Салиба, 4. Бенджамин Уайт – 34. Гранит Джака, 5. Томас Партей – 11. Габриел Мартинели, 8. Мартин Йодегор, 7. Букайо Сака – 9. Габриел Жезус

Мениджър: Микел Артета

ТОТНЪМ ХОТСПЪР (3-4-2-1): 1. Юго Лорис – 34. Клеман Лангле, 15. Ерик Дайър, 17. Кристиан Ромеро – 14. Иван Перишич, 20.  Родриго Бентанкур, 5. Пиер-Емил Хойберг, 12. Емерсон Роял – 7. Хюн-мин Сон, 9. Ричарлисон – 10. Хари Кейн

Мениджър: Антонио Конте


Главен съдия: Антъни Тейлър, Англия

Стадион: „Емиратс“, Лондон, Англия


Начало: 14:30 часа

Пряко по: DIEMA SPORT 2