Ливърпул победи Арсенал с 3:1 в дербито на 3-ия кръг на Висшата лига. В 25-ата минута Лаказет се разписа, за да изведе гостите напред в резултата, но Садио Мане върна шампионите в мача с попадение в 28-ата минута.

Ливърпул направи пълен обрат в двубоя с нов гол. В 34-ата минута точен беше Робертсън. В 88-ата минута с дебютен гол за домакините се отчете новото попълнение Диого Жота, който не остави шансове на Лено. След този успех Ливърпул вече има в актива си 9 точки, колкото имат Лестър и Евертън, а Арсенал е на 5-ото място с 6 точки и регистрира първо поражение.

Gulliver/Getty Images
62 снимки

Двата тима стартираха с две поредни победи и се очаква зрелищен мач, който да определи победителя.

В 12-ата минута опасна атака за Ливърпул позволи на Ван Дайк да потърси в малкото наказателно поле Фирмино, но Давид Луис изчисти в корнер, след изпълнението нямаше опасност за Лено. Три минути по-късно Александър-Арнолд центрира отдясно, намери Мане, който стреля опасно, но Лено беше на ниво.

Гредата се оказа верен помощник на вратаря на Арсенал, след като в 23-ата минута Александър-Арнолд стреля отлично, но не сполучи да се разпише. 

Арсенал излезе напред в резултата с гол на Лаказет в 25-ата минута, който се възползва от безумна грешка на Робертсън, който в опита си да изчисти топката не сполучи и тя попадва в нападателя на Арсенал, който беше точен.


Ливърпул изравни три минути по-късно, като точен беше Мане, който на празна врата от няколко метра не остави шансове на Лено.


Ливърпул направи пълен обрат в 34-ата минута, след като Робертсън беше точен и се реабилитира за грешката която направи при гола на съперника.


​До почивката нови голове не паднаха и двата тима се оттеглиха на почивка при 2:1 за Ливърпул.

През втората част Ливърпул започна отлично и Мане имаше възможност да реализира втория си гол в мача, но ударът му в 47-ата минута мина малко над напречната греда. Малко по-късно Фирмино опита да намери съотборник в наказателното поле на Арсенал, но бранител изчисти напред.

Арсенал стигна до чиста ситуация в 58-ата минута, но Лаказет не съумя да матира Алисон и да изравни резултата. Пет минути по-късно отново той остана очи в очи с вратаря на Ливърпул и отново не слолучи, като беше отказан и отчаян от вратаря на домакините.

В 76-ата минута Фирмино стреля, но Лено изчисти кълбото в корнер, след центрирането Ван Дайк наруши правилата срещу вратаря на Арсенал. В 82-ата минута влезлия като резерва Диого Жота стреля опасно към Лено, но топката не намери целта.

Ливърпул упражни сериозен териториален натикс към вратата на Арсенал в последните минути и Жота откри головата си сметка с гол в 88-ата минута, за да гарантира успеха на домакините.

Ливърпул - Арсенал 3:1
голмайстори: 0:1 Лаказет (25), 1:1 Мане (28), 2:1 Робертсън (34), 3:1 Жота (88)

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робертсън, Кейта (80-Милнър), Фабиньо, Вайналдум, Салах, Фирмино (90-Минамино), Мане (80-Жота)

Арсенал: Лено, Тиърни, Луис, Холдинг, Бейерин, Елнени, Джака (60-Себайос), Мейтланд-Найлс, Лаказет (74-Нкетия), Уилиан (69-Пепе), Обамеянг