Наставникът на Реал Мадрид Жулен Лопетеги заяви, че отборът очаква да се изправи срещу една много по-силен Рома, отколкото преди година.

Европейският клубен шампион посреща римските "вълци" в първи двубой от Група "G", където са още тимовете на Виктория Пилзен и ЦСКА Москва на най-комерсиалната клубна надпревара. През миналата година на 1/4 финалите в Шампионската лига Рома отстрани големия съперник на Реал - Барселона, с общ резултат 4:3 след феноменален обрат в реванша.

"Да дебютирам в Шампионската лига е повод за гордост и ентусиазъм, но това има своите големи отговорности", сподели Лопетеги на пресконференцията преди двубоя.

"Няма да обяснявам какво е Шампионската лига за Реал и какво е Реал за Шампионската лига. Без Роналдо? Готови сме да се борим на всички фронтове с наличните играчи, с тези, които са тук. Рома е опасен противник, те отстраниха Атлетико и Барса през миналия сезон. Очаквам да се изправим срещу един по-добър Рома от предишния сезон - очаквам да се изправим срещу интензивен и агресивен съперник", добави още наставникът на "белите".

"Дали има повече напрежение след трите Шампионски лиги на Зидан? Това беше друг отбори при друг наставник. Сега времената са други в мое лице. Трябва да се изправиш срещу всяко предизвикателство с амбиция и ентусиазъм. Напрежението винаги съществува в Реал", заключи бившият селекционер на националния отбор на Испания.

Реал Мадрид започна с три победи и едно равенство сезона в Ла Лига. В последният кръг тимът загуби първи точки в шампионата, след като завърши наравно 1:1 с Атлетик Билбао като гост.