Защитникът на Арсенал Пабло Мари ще пропусне останалата част от сезона, след като претърпя контузия на глезена по време на поражението с 0:3 от Манчестър Сити в сряда вечерта. 26-годишният бранител бе заменен в 24-ата минута след единоборство с Кайл Уокър.

Мениджърът на тима Микел Артета призна след мача, че контузията на Мари „не изглежда много добре“. Според „The ​​Athletic“, Мари ще пропусне останалата част от кампанията на Арсенал във Висшата лига и може да се наложи операция на контузения му глезен. Изданието също така твърди, че Роб Холдинг, който има едва девет участия за „артилеристите“ през този сезон, има голям шанс да участва в мача на тима срещу Брайтън в събота.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Мари се присъедини към Арсенал под наем от бразилския Фламенго през януарския трансферен прозорец, но „артилеристите“ имат възможност да направят сделката постоянна за 10 милиона паунда това лято.

Арсенал също така ще бъде и без Давид Луис за следващите мачове след червения картон на бразилеца срещу Сити. Бившият защитник на Челси също не е договорил новия си договор с лондончани и все още може да напусне клуба в края на месеца.

Междувременно, Гранит Хака също получи контузия по време на мача със Сити, но „The Athletic“ съобщава, че швейцарският полузащитник може да се завърне в игра преди края на сезона. Поражението срещу Манчестър Сити остави Арсенал на осем точки зад четвърто място, където е Челси.