Давид Луис иска да удължи контракта си с Арсенал, въпреки че е с изтичащ договор. Агентът на играча Киа Джоорабчиян дори смята, че това да се случи има доста „сериозни шансове”. Sky Sports News твърди, че Арсенал има тази опция да постави Луис за втора година в отбора си, но не са задължение да го сторят от лондонския клуб.

„Той е много щастлив в Арсенал и има много добра връзка с треньора и спортния директор. Уважава всички и е уважаван от всички. Арсенал има опция да му удължи договора, която вече изтича, но зарази пандемията от коронавирус, то тази опция ще се удължи във времето. Ще видим какво ще стане. Давид и представителите му ще говорим с шефовете на клуба преди старта на новия сезон, за да решим какво ще се случи. Гарантирам ви, че той няма желание да напуска”, каза Джоорабчиян.

Агентът коментира и слуховете за завръщане на бразилеца в Бенфика, но той увери, че те произлизат от негово старо интервю, в което потвърждава, че би се завърнал на „Да Луш” в по-късен етап от своята кариера, но никога не е говорил за сега. Той също така отрече информациите, че трансферната сума, заплатена на Челси от Арсенал за играча (8 млн. паунда) и заплатите на играча не съответстват, че тоталът е 24 милиона британски лири.