Шампионът на Англия Манчестър Сити посреща Арсенал на стадион „Етихад“ тази вечер. Срещата е една от ключовите за 5-ия кръг на Висшата лига, но и за амбициите на двата тима.

Битката стартира в 18:30 часа и ще можете да гледате по DIEMA SPORT 2. В Gong.bg ще проследим за вас всичко най-важно с богато видео съдържание.

Отборът на Микел Артета беше близо до прекъсване на силната шампионска хватка на Манчестър Сити през последните два сезона. Арсенал  завърши на две точки зад „гражданите“ миналия сезон, като надпреварата за титлата продължи до последния ден. В предходната кампания Арсенал водеше през голяма част от кампанията, но загуби битката  към края и завърши на пет точки зад Манчестър Сити.

Домакините ще са без защитника Нейтън Аке, който получи контузия по време на мача на националния тим на Нидерландия. Очаква се Родри да се завърне в титулярния състав.

Кевин Де Бройне е под въпрос за двубоя, след като белгийският национал беше принуден да напусне мача на полувремето срещу Интер от Шампионската лига в сряда.

В същото време Пеп Гуардиола ще разчита на най-голямата си голова машина Ерлинг Халанд.

Арсенал ще бъде без Мартин Йодегор заради сериозна контузия на глезена. Подобно на Йодегор, Рикардо Калафиори също е с травма, но италианският национал беше готов да влезе от пейката при равенството на отбора срещу Аталанта в Шампионската лига в четвъртък.

Деклан Райс ще бъде на разположение за гостуването в Манчестър, след като изтърпя наказание от един мач за червения си картон срещу Брайтън.

Любопитен факт е, че отборът на Арсенал е непобеден в последните си 10 мача от Висшата лига, докато Манчестър Сити е непобеден в последните си 27 двубоя в първенството  - най-дългата серия за всеки отбор след Ливърпул през 2020 година.

Последната победа на Арсенал на „Етихад“ е от януари 2015 година, като тогава Микел Артета все още беше футболист на лондончани.

Какво ще се случи тази вечер? Очакваме да научим развръзката.

Съдия: Майкъл Оливер