Мениджърът на Арсенал Микел Артета иска тимът му да се подобри още през следващия сезон, съобщи ДПА. "Артилеристите" завършиха сезона на второ място, като победиха Уулвърхямпът убедително с 5:0 в последния кръг.

Арсенал беше на върха във Висшата лига в продължение на 248 дни преди на направи серия, в която постигна само две победи от осем мача.

Отборът обаче успя да се класира за Шампионската лига за първи път от 2017 година насам и Артета е доволен, че тимът е изпълнил една от основните си цели.

"Искахме да върнем отбора в Шампионската лига, това бе основната ни цел", каза испанецът.

"Започна първенството и след всеки мач имахме чувството, че се движим в правилна посока и енергията и духът бяха наистина добри. Имахме и вяра", допълни Артета.

"Не очаквахме да завършим на мястото, на което сме. Мисля, че това е третото най-добро постижение като победи в историята на клуба", похвали се треньорът.

"Направихме много, не все още недостатъчно да спечелим. Разбираме какво е нивото. Ако искаме да се борим за титлата, трябва да сме много по-добри през следващия сезон", вярва той.

"Ще бъде предизвикателство, но ще имаме възможности и основното е да бъдем постоянни и по-добри. Това може да искаме от всеки", каза още Артета.

Габриел Жезус вкара 11 гола в дебютния си сезон за отбора и е развълнуван от посоката, в която върти Арсенал.

"Беше добре. За жалост не спечелихме трофей, каквото бе целта ни, но мисля, че направихме добър сезон, много добър дори. Изградихме добър състав, феновете са зад нас и ни помагат много", каза нападателят пред клубния сайт.