Мениджърът на Арсенал Микел Артета се оплака, че календарът на отбора е твърде натоварен. В сряда „артилеристите“ играха като гост на Байерн Мюнхен в реванша от 1/4-финалите на Шампионската лига (0:1), в събота лондончани победиха Уулвърхемптън като гост (2:0) в мач от Висшата лига. През следващия вторник Арсенал посреща Челси.

„Не става дума за мен или Пеп Гуардиола, става въпрос за здравето на играчите. Когато играеш в европейски турнири, всеки отбор трябва да има еднакви условия с останалите“, споедли Артета, по повод на мнението на Гуардиола, който ден по-рано също изрази негодуванието си от тежката програма на неговия тим.

Артета даде за пример тези три мача на Арсенал в рамките на седем дни, което коства много, особено за възстановяването на футболистите.

„Това е погрешно, както и да го погледнете. Нека поговорим за играчите, главните герои и тяхната защита. Нека защитим футболистите и направим всичко възможно, за да им дадем възможно най-много време, за да могат да се възстановят, да играят и да представят шоуто, което могат да показват всяка седмица“, каза още мениджърът на Арсенал.