Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо, е на мнение, че първото му дерби на Северен Лондон с Арсенал няма да реши нищо голямо, но той знае за важността му за запалянковците.

"В този момент и двата отбора сме в сходна ситуация. Няма да бъде наистина толкова голяма емоция. Би било различно, ако и двата отбора се борехме за нещо голямо. Сега целта и да завършим преди тях. Липсва ни голямата тръпка, защото двубоят няма да реши големите неща. Ние може да потвърдим тезата, че искаме да се борим", започна португалският специалист. 

"Клубовете са направени и заради феновете. Привържениците имат специално отношение към този двубой и хората на терена имат много за какво да се борят. Трябва да се защитаваме по-добре, да допускаме по-малко попадения, да пазим мрежата ни без попадения. Това е изключително важно за отбора. В същото време трябва да опитваме да атакуваме, не може без това", заяви Моуриньо.

Португалецът потвърди, че Деле Али няма да играе за "шпорите" срещу Арсенал в неделя заради контузия, докато неговият съотборник Ерик Дайър е наказан.