Мениджърът на Арсенал Унай Емери е успял да намери точната вакса, за да направи лондончани по-добър отбор. Защитникът на „топчиите” Шкодран Мустафи смята, че треньорът е уцелил „добрия микс” между свобода и дисциплина, а това е довело до серията от 14 мача поред без загуба за Арсенал.

47-годишният Унай Емери загуби първите си две срещи, след като замени на поста през лятото Арсен Венгер. Мениджърът обаче не е видял загуба от 18 август.

„Той е човек, който наистина знае какво иска от всеки един футболист. Той ни казва какво точно иска да направим, но ти дава и свобода да покажеш своя талант”, сподели Шкодран Мустафи.

Тайните зад революцията на Емери в Арсенал

Арсен Венгер напусна клуба след 22 години начело на Арсенал. Френският специалист беше заменен от бившия треньор на Севиля и Пари Сен Жермен.

Арсенал претърпя поражение с 0:2 от Манчестър Сити в първия си мач с Унай Емери, а след това отстъпи с 2:3 от Челси в следващия двубой.

„Смятам, че това се дължи на добрия микс между дисциплина и свобода. Опитваме се да работим като отбор, опитвайки да градим всичко от защитата. Когато владеем топката, всички сме атакуващи играчи. Когато загубим топката, всички се превръщаме в защитници”, допълни Шкодран Мустафи.