Отборът на Шефилд Юнайтед постигна изключително ценна победа с 1:0 при домакинството на Арсенал в последен мач от 9-тия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата беше дело на нападателя на домакините Лис Мусе в 30-та минута.

35 снимки

Първото полувреме на срещата не предложи на зрителите по трибуните твърде много интересни ситуации. Ударите не бяха много и към двете врати.

В 21-та минута се стигна и до първия сериозен шанс в двубоя. След чудесна многоходова атака, започната от Никола Пепе, топката стигна до краката на Сеад Колашинац, който центрира остро, но Пепе не успя да уцели топката, която мина под крака му.

Само 9 минути по-късно „артилеристите“ бяха наказани за този свой голям пропуск. След центриране от ъглов удар на Оливър Норууд Джак О Конъл спечели единоборството на далечната греда, за да може Лис Мусе да вкара топката от броени метри пред вратата на Бернд Лено.

 

Буквално в последната минута на първата част дойде и първият точен изстрел във вратата на домакините. Гранит Джака намери пространство на около 30 метра от вратата и реши да пробва рефлексите на Дийн Хендерсън, който направи отлично спасяване в скобата.

В 60-та минута Шефилд получи още една не лоша възможност. След хубаво разиграване около наказателното поле на „топчиите“ Дейвид Макголдрик отправи мощен шут, който попадна във външната част на мрежата на вратата на Арсенал.

До края на срещата двата отбора имаха по още няколко половинчати възможности. Първо Джон Флек тества реакциите на Лено от около 25 метра, но германският страж уверено спаси.

В 74-та минута Никола Пепе се освободи на границата на наказателното поле, но мощния му удар профуча на сантиметри покрай гредата на Дийн Хендерсън.

Последният шанс в 89-та минута падна в краката на Калъм Чеймбърс. Бекът получи топката отдясно на вратата, но ударът му от малък ъгъл беше избит в корнер.

По този начин Шефилд Юнайтед излезе на 9-та позиция с актив от 12 точки. Арсенал, от своя страна, остана 5-ти, с 15 точки, на 2 зад третия Лестър.