Нападателят на Арсенал Габриел Жезус поведе отбора си с два гола и две асистенции при победата с 4:2 над Лестър Сити в пореден мач от втория кръг в английския футболен елит. Това бяха и първите голове за бразилеца с екипа на „артилеристите“ във Висшата лига, а другите две попадения в срещата бяха дело на Гранит Джака и Габриел Мартинели.

Уилиям Салиба си вкара автогол при първото попадение на „лисиците“ за 1:2, а Джеймс Мадисън вкара за 2:3, но в нито един момент не остана съмнение доминацията на Арсенал над съботния си съперник. С този резултат Арсенал калкулира шест точки от първите две срещи и е на второ място зад Манчестър Сити, който има същия актив, но е с по-добра голова разлика.


32 снимки

В четвъртата минута на срещата отбраната на Арсенал допусна много сериозна грешка, а Уесли Фофана се оказа на върха на атаката за "лисиците". Той проби отдясно и елиминира с топка двама човека от защитата на лондончани, след което стреля, но право в тялото на Аарън Рамсдейл. В десетата минута Арсенал отговори на гостите си с удар от малък ъгъл с глава на Габриел Жезус, като топката отлетя аут.

В 20-ата минута домакините реализираха изключително добро нападение, след като Букайо Сака центрира топката на "втора" греда за Гранит Джака, Швейцарецът атакува топката с глава, но топката се отби в страничния стълб на Дани Уърд. Последва силен удар с левия крак на Зинченко, който беше неточен.

В средата на първото полувреме домакините вкараха попадение. Габриел Жезус се разписа за първи път път за Арсенал във Висшата лига, след като Мартинели подаде на Джака. Той комбинира с бразилеца, който с десния крак прати магически топката във вратата на Уорд - 1:0.

Солидното представяне от Арсенал му донесе и втори гол, след като домакините стигнаха до ъглов удар. Тя беше центрирана от Мартинели, а Варди не успя да изчисти добре и я прати зад себе си, където от много близо Жезус с глава вкара за втори път в срещата.

Седем преди края на първата част пък Жезус можеше да вкара своя хеттрик, след като финтира блестящо с тяло Джони Еванс и шутира, но Уорд спаси с крак. В 44-ата реферът Дарън Ингланд отмени решението си за дузпа за гостите, след като гледа на ВАР, че Джейми Варди симулира при ситуация с Рамсдейл.

В 53-ата минута гостите намалиха пасива си. Джони Еванс даде дълъг пас за Джеймс Джъстин, който продължи към Варди. Уилиям Салиба искаше да върне към Рамсдейл с глава, но той не намери колегата си на вратата и прати топката за 1:2.

Секунди след това обаче Арсенал отново стигна до два гола аванс след кошмарна грешка на Дани Уорд. Букайо Сака даде към Габриел Магаляеш, а Дани Уорд посегна с една ръка да лови леката топка, но я изпусна. Жезус върна към Джака, който отблизо вкара за 3:1.

В 72-ата минута Габриел Жезус изчака свои съиграчи да го настигнат при бърза контраатака. Той пусна вдясно за Букайо Сака, който върна към него, но ударът му премина встрани от вратата, пазена от Уорд. Петият гол в срещата беше реализиран от Лестър Сити. Кастан комбинира с Ихеаначо, който продължи вдясно за Джеймс Мадисън. Англичанинът шутира с десния крак и прати топката между краката на Рамсдейл за 2:3.

Головете на "Емирейтс" не спряха да валят, а Габриел Мартинели вкара четвърти гол за Арсенал в 76-ата. Бразилецът получи от Жезус и шутира с левия крак, като топката влетя във вратата на Лестър - 4:2.

В 82-ата минута пък Жезус направи огромен пропуск, след като не успя да вкара топката в опразнената от Дани Уорд врата от няколко метра. Три след това пък Томас Партей шутира сред купа от играчи пред него, но топката срещна гредата на Лестър.

LIVE / АРСЕНАЛ - ЛЕСТЪР СИТИ 4:2

1:0 Габриел Жезус (23)

2:0 Габриел Жезус (35)

2:1 Уилиям Салиба (53-автогол)

3:1 Гранит Джака (55)

3:2 Джеймс Мадисън (73)

4:2 Габриел Мартинели (75)

Стартови състави на двата тима:

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Салиба, Габриел, Зинченко – Парти, Джака, Сака – Йодегард, Мартинели Жезус

Лестър: Уърд – Кастан, Фофана, Евънс, Амарти, Джъстин – Тилеманс, Ндиди, Дюсбъри-Хол – Мадисън - Варди