Арсенал победи Саутхемптън с 3:1 в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. След този успех "артилеристите" вече са на 8-ата позиция с 30 точки, а "светците" се смъкнаха до 11-ото с точка по-малко. Точни за "артилеристите" бяха Пепе, Сака и Лаказет, а за домакините точен беше Армстронг.

Gulliver/Getty Images
30 снимки

Домакините нанесоха първия удар в този мач като в 3-ата минута Стюарт Армстронг прониза мрежата на Лено. Арсенал реагира мълниеносно и изравни резултата в 8-ата минута, след като Пепе получи отличен пас от Джака и не остави шансове на вратаря на домакините.

Арсенал пропусна да излезе напред в резултата в 14-ата минута, след като Седрик Соареш стреля опасно, но топката не намери целта. Десет минути по-късно Че Адамс отправи опасен удар, но Лено беше на мястото си и спаси удара.

"Артилеристите" съумяха да вкарат втори гол в 39-ата минута, след като Сака се разписа при добра ситуация пред вратата на домакините. В 42-ата минута Лаказет падна в наказателното поле, търсейки дузпа, но съдията остави играта да продължи.

В 50-ата минута на срещата Тио Уолкът опита да прониже мрежата на Лено, но вратарят спаси вратата си от попадение. Домакините направиха интересна атака в 66-ата минута, но Дани Ингс не съумя да намери ефективно продължение.

Арсенал направи резултата 3:1 с попадение в 73-ата минута, а Лаказет се разписа от близко разстояние. Домакините имаха чудесна възможност да се върнат в мача след добре изпълнен пряк свободен удар от Уорд-Праус в 86-ата минута, но Лено се справи с удара и запази резултата непроменен.

В крайна сметка момчетата на Микел Артета стигнаха до успеха и взеха трите точки.

Саутхемптън - Арсенал 1:3
голмайстори: 1:0 Армстронг (3), 1:1 Пепе (8), 1:2 Сака (39), 1:3 Лаказет (73)

Съставите на двата отбора:

Саутхемптън: Макарти, Валери, Стивънс, Беднарек, Вокинс, Диало, Уорд-Праус, Армстронг, Уолкът, Ингс, Адамс

Арсенал: Лено, Бейерин, Давид Луис, Холдинг, Седрик, Джака, Партей, Сака, Смит-Роу, Пепе, Лаказет