Градското дерби на Мърсисайд между Евертън и Ливърпул, което трябваше да се изиграе миналия уикенд, но бе отложено заради 1/4-финалите на ФА Къп, ще се състои на 24 април, сряда, от 22:00 часа българско време. Това стана ясно, след като от Висшата лига публикуваха програмата за мачовете.

Седмицата става доста натоварена за тима на Юрген Клоп, който на 21 април гостува на Фулъм, а след това отново има визита в Лондон на 27 април, когато трябва в ранния двубой от кръга да играе с Уест Хем. Това едва ли ще се хареса на германеца, който неведнъж е недоволствал в случаите, в които отборът му трябваше да играе на обяд в събота, при положение че преди това е имал двубой през седмицата.

Друго интересно дерби, което бе пренасрочено от Висшата лига, е това между Челси и Арсенал, които ще играят на 23 април на „Емиратс“. „Артилеристите“ също ще бъдат много натоварени в този период, в който ще имат три мача за осем дни. На 20-и тимът на Микел Артета гостува на Уулвърхемптън, след това е споменатото дерби с Челси, а пет дни по-късно Арсенал има визита на Тотнъм в голямото дерби на Северен Лондон.