Денят на дербитата в английския футбол! След като леко подгреем с градската битка между Фулъм и Челси, време е за едно истинско шоу - дербито на Северен Лондон между непримиримите съперници Арсенал и Тотнъм. Двата тима се изправят на стадиона на "артилеристите" от 16:15 часа и зрелището е гарантирано. 

За втори пореден кръг Тотнъм ще бъде изправен в мач, в който единствено и само победата е от значение. След чудесното 3:1 над Челси "шпорите" ще бъдат безкрайно амбицирани да повторят добрата си игра и насред дома на най-големия си враг - Арсенал.

Срещата на "Емиратс" ще бъде безкрайно интригуваща, а напрежението вече започна да се прокрадва. Феновете на "топчиите" масово се възмутиха от назначението на Майк Дийн за главен арбитър.

Той ръководи не по-малко напечения мач между горещите съперници на същия този стадион, когато Арсенал се наложи с 2:0. Голяма част от привържениците на Арсенал припомниха случая как е отпразнувал гол на Тотнъм насред "Емирейтс".

От друга страна, Арсенал има своите аргументи да се чувства в отлична форма преди сблъсъка, като няма поражение вече в 17 поредни мача на всички фронтове. Ако тимът на Унай Емери успее да побед, това ще го изравни по точки с "шпорите" (които имат 30), които се намират на 3-ото място във временното класиране.

Не пропускайте нито миг от двубоя Арсенал-Тотнъм с прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!