Атакуващият полузащитник Денис Суарес отвърна на своите критици, според които той е оставил лоши впечатления у мениджъра на Унай Емери по време на тренировките и това е причината, поради която испанецът не получава достатъчно шансове.

25-годишният играч премина при „артилеристите” под наем от Барселона в последния възможен момент по време на януарския трансферен прозорец. До този момент той има 6 участия с екипа на лондончани – 4 от тях са във Висшата лига и 2 в Лига Европа. Общото му игрово време в тези срещи обаче възлиза на скромните 95 минути, което накара мнозина да го нарекат разочарование и да се запитат защо Арсенал положи толкова сериозни усилия за привличането на испанеца.

Според „Мирър” Емери не се чувства уверен, че неговият бивш подопечен от дните в Севиля има нужната физика, за да отговори на реалностите във Висшата лига. Напоследък плъзнаха слухове, че Суарес ще бъде отпратен в края на своя наем, а клубът ще се насочи към Кристофър Нкунку от Пари Сен Жермен. Трябва да се отбележи, че лондонският клуб разполага с опция да привлече Суарес за постоянно срещу 18 милиона паунда.

Възпитаникът на прословутата школа „Ла Масия”, който все още не е започвал двубой на Арсенал като титуляр, реши да отвърне на критиците си с кратка извадка от най-добрите си моменти в една от тренировките на тима. Той показа как отбелязва много красив гол на Петр Чех и подчерта: „Тренирам здраво, уча се и ставам по-добър. Не говорете за моите тренировки, ако нямате никаква представа.”