Новото уругвайско попълнение на Арсенал Лукас Торейра довери, че се чувства много добре и комфортно в новия си клуб. Това сподели лично играчът, макар да не е изиграл все още пълни 90 минути с екипа на „артилеристите” след трансфера си през това лято от Сампдория.

22-годишният футболист влизаше от пейката в първите три срещи за отбора на Унай емери, като друг нов футболист – Матео Гендузи и Гранит Джака са предпочитаната опорна двойка за испанския наставник.

„Изключително щастлив съм, откакто съм в Арсенал. Всичко е ново за мен, а идвайки от различна лига, то доста неща са различни. Това не ме притеснява по никакъв начин. Климатът тук е различен, както и начинът на живот. Приспособявам се добре и очаквам всичко да става все по-добре”, сподели Лукас Торейра пред официалния сайт на клуба.

„Самочувствието ми нараства с всеки изминал мач, което е добре. Един от новите съм в клуба и е важно да се представям на ниво по време на тренировките. Разполагаме с много млад състав и работим с голям интензитет и желание”, продължи халфът.

„Играем добър футбол, а успяхме да постигнем и първи успех под ръководството на новия мениджър. Пътят до края е много дълъг и не трябва да правим анализи след едва три изиграни срещи”, сподели уругвайският халф.

В идния кръг във Висшата лига Арсенал има визита на новака в Англия Кардиф. Срещата е в неделя от 15,30 часа и ще можете да я наблюдавате по DIEMA SPORT 2, както и PLAY DIEMA XTRA BG.

Още по темата:

Йозил научил плановете на Емери и се разболял

Бейерин: Въпрос на време беше Арсенал да победи

Новичък в Арсенал отрече за разнобой в съблекалнята