Десният краен защитник на Арсенал Щефан Лихтщайнер призна, че през лятото може и да напусне отбора. 35-годишният ветеран заяви, че е доволен до този момент от първия си сезон при „артилеристите”, но иска да разбере от мениджъра Унай Емери каква ще бъде ролята му оттук нататък.

Бившият играч на Ювентус всъщност беше първото ново попълнение на испанския наставник при поемането на контрола над отбора. Той пристигна със свободен трансфер, тъй като договорът му с „бианконерите” изтече. Идеята беше да се намери качествена алтернатива на Ектор Бейерин, който по време на сезона получи сериозна травма и ще се върне в игра чак през следващия.

До този момент Лихтщайнер стартира като титуляр основно в турнирите за Купата на Лигата и Лига Европа, докато Емери преквалифицира Ейнсли Мейтланд-Найлс като десен краен бранител за срещите от първенството.

„Аз съм на 35 години, имам нужда от повече време за възстановяване”, каза Лихтщайнер пред швейцарското издание „Цюрхер Цайтунг”. „Не се сърдя, ако не играя от самото начало.”

„Намирам се в добро здраве. Направих топ кариера. Спокоен съм и се наслаждавам. Арсенал е топ клуб. Ясно е, че да играеш в такъв винаги е по-трудно.”

„Дойдох в нова страна, в нов тим. Трябва да опозная културата, нови хора, ново първенство, нова тактика. Това отнема време. Фактът, че на 35 години играя в топ отбор, е достатъчен.”

„Има разговори с Арсенал. Трябва да почакаме, за да видим дали нещата уреждат и двете страни. Арсенал е голям отбор, чувствам се много щастлив. Но аз искам и да играя редовно с оглед приближаващото Европейско първенство. Тази година беше окей, но ако треньорът ми каже, че повече няма да разчита на мен, трябва да започна да се тревожа”, добави Лихтщайнер.