Едно от новите летни попълнения в Арсенал – вратарят Бернд Лено директно призна, че не се чувства никак комфортно да изпълнява ролята на резерва, докато ветеранът Петър Чех си остава предпочитаният избор под рамката на вратата. Германският национал изрази надежди, че все пак ще запише мач във Висшата лига през този сезон.

26-годишният футболист записа своя официален дебют за „топчиите” снощи при 4:2 над Ворскла в Лига Европа. Преди това той записа пет поредни престоя на пейката във Висшата лига, макар и за него да бяха платени 25 милиона паунда през лятото. Със сигурност бившият ас на Байер Леверкузен бе привлечен с идеята да бъде дългосрочно решение на вратарския пост.

„Дойдох в този клуб, за да играя във всеки мач. Все пак мисля, че след трансфер в по-голям клуб и преместване в друга страна, може би имам нужда от малко повече време. Малко е дразнещо, но оставам спокоен и работя усърдно, за да се подобря”, коментира Лено.

„Треньорът винаги определя титулярите на база представянето. Мисля, че могат да настъпят промени в състава, не всяка седмица, но той ще прави множество промени. Наставникът не е казвал, че Висшата лига е турнирът на Петър, а Лига Европа – моят. Ще работя здраво седмица след седмица, за да играя повече.”

„С Чех се забавляваме заедно. Притискаме се един друг и смятам, че тази конкуренция е ползотворна. Не съм дошъл тук, просто за да бъда ученик на Чех. Разбира се, той е голяма личност. Имаше страхотна кариера и си остава много силен вратар. Дойдох заради това, което представлява Арсенал. Естествено, хубаво е да работя с него от гледна точка на моето развитие. Конкуренцията с Чех е нещо полезно”, завърши Лено.