Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг настоя, че предпочита да играе на върха на атаката на ,,артилеристите“. Габонският национал има 25 гола в 37 мача във Висшата лига, след като се присъедини към тима от Борусия Дортмунд миналия януари, като достигна до заветната бройк по-бързо от бившите легенди на Арсенал Тиери Анри (42) и Йън Райт (51).

След пристигането си в Северен Лондон, Обамеянг заформи добро партньорство в нападение заедно с Александър Лаказет и сподели за Джейми Реднап в Renault Match Zone, че предпочита да бъде на върха на атаката.

“Моята любима позиция на терена е тази на централния нападател. Харесвам да играя и на крилото, но смятам, че съм най-добър като нападател. Хубаво е да имам партньор в атаката, защото с него можем да осъществим различни комбинации в хода на мачовете. Ако треньорът има нужда от мен отляво или отдясно, няма проблем, ще изляза на терена и ще се боря, за да помогна на отбора“, заяви Обамеянг.

Унай Емери извлича най-доброто от Лаказет и Обамеянг и ще се опита да върне Арсенал обратно в Шампионска лига след двугодишно отсъствие от най-престижния европейски клубен турнир.

Обамеянг сподели, че партньорството му с французина в нападение се базира на доверие и усещане за играта на единия и другия, като спомена, че приятелството им извън терена спомага за доброто разбирателство по време на мачовете.

„Ние бяхме съперници преди във Франция, не очаквах да сме приятели сега, но ето че се случи. Когато пристигнах в Арсенал, той ми даде самочувствие, че мога да се справя с предизвикателството. Ние споделяме една и съща визия за футбола и именно оттам започна нашето приятелство. Когато единият достигне топката, другият мигновено напредва. Това е усет. Няма егоизъм, а разбирателство и комбинативност – когато единият е в по-добра позиция, получава топката и създава напрежение пред съперниковата врата“, завърши габонецът.

Арсенал гостува на действащия шампион Манчестър Сити в дербито на 25-ия кръг на английската Висша лига в неделя. Мачът е от 18.30 и ще можете да го наблюдавате по DIEMA SPORT2. /БГНЕС