Капитанът на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е поискал минимум тригодишен договор на стойност 250 000 британски лири на седмица, за да обвърже бъдещето си с Арсенал, твърди „ESPN“. Националът на Габон, който тази седмица стана най-бързият играч, вкарал 50 гола във Висшата лига за Арсенал, ще навлезе в последната година от договора си с лондончани.

Мениджърът на тима Микел Артета отчаяно иска Обамеянг да остане, но Арсенал ще трябва да предложи на 31-годишния нападател поисканите от него условия, за да гарантира, че той ще остане.

Габонецът се превърна в един от най-важните играчи на Арсенал след присъединяването си към клуба от Борусия Дортмунд през 2018 година, отбелязвайки 63 гола в 101 участия във всички турнири за „артилеристите“.

Разговорите за нов договор на нападателя бяха спрени в разгара на пандемията от коронавирус, но сега те отново се възобновиха. С трансферния бюджет на Арсенал за лятото, който засега не е известен, клубът ще трябва да направи новия договор на Аубамеанг приоритет, а ранните признаци се обещават. Според сегашното споразумение Обамеянг прибира малко под 200 000 британски лири на седмица, така че Арсенал ще трябва да намери повече пари от някъде, за да попречи на капитана си да напусне.

Барселона и Интер бяха силно свързани с трансфер на Обамеянг, но той намекна по-рано тази седмица, че е готов да обвърже бъдещето си с Арсенал.

„Ще видим. Ще поговорим с клуба и ще видим какво ще стане“, заяви той.