Свърши се! Манчестър Юнайтед си осигури услугите на Алексис Санчес от Арсенал, докато в същото време досегашният футболист на „червените дяволи“ Хенрих Мхитарян парафира с лондончани.

Сделката бе официално оповестена едновременно от двата клуба.

Договорът на Санчес, който миналото лято бе пред трансфер в другия тим от Манчестър – Сити, подписа договор за четири години и половина и се превръща в най-скъпоплатения футболист във Висшата лига. Според спекулациите, чилиецът ще получава близо 500 хил паунда седмично. 

„Развълнуван съм да се присъединя към най-големия клуб в света. Прекарах прекрасни три години и половина в Арсенал и ще запазя със себе си много позитивни спомени от този голям клуб и неговите фенове. Шансът да играя на този исторически стадион и да работя с Жозе Моуриньо бе нещо, което нямаше как да отхвърля. Изключително горд съм, че се превръщам в първия чилиец, който облича фланелката на Манчестър Юнайтед. Надявам се, че ще мога да покажа на нашите фенове по целия свят защо клубът искаше да ме привлече тук“, бяха първите думи на Алексис Санчес като футболист на Манчестър Юнайтед. 

В същото време Арсенал обяви привличането на арменския национал Хенрих Мхитарян, който акостира на „Емиратс“ като заместник на Алексис Санчес.

„Хенрих е много завършен играч. Той създава шансове, защитава се добре и преодолява лесно празните пространства. Той също е много отдаден. Мога да кажа, че Мхитарян е играч, който има всички нужни атрибути“, сподели Арсен Венгер по повод трансфера на арменския национал.