Арсенал официално потвърди удължаването на договора на Микел Артета. Според новото споразумение, испанският мениджър ще остане на „Емирейтс“ до 30 юни 2027 година.

В официалното съобщение на клуба се подчертава, че Артета, който пое отбора през декември 2019 г., е изиграл ключова роля в възстановяването на Арсенал като водеща сила в английския и европейския футбол. От клуба отбелязват, че Артета е спомогнал за възстановяване на връзката между отбора, клуба и привържениците.

Един от собствениците Джон Кронке изрази удовлетворение от новия договор, подчертавайки, че Артета е динамичен и страстен мениджър, който преследва високи постижения и разпознава ценностите на Арсенал. Спортният директор Еду добави, че удължаването на договора е важна стъпка напред за клуба и подчерта качествата на Артета както на терена, така и извън него.

Микел Артета също изрази радост от новото споразумение, като подчерта, че се чувства горд и вдъхновен от работата си в Арсенал. Той акцентира на подкрепата, която получава от клуба и привържениците, и изрази вълнение за бъдещето на отбора.