Унай Емери е новият мениджър на Арсенал. Новината бе обявена официално от клуба. Той наследява на поста легендарния наставник Арсен Венгер, който ръководи тима в период от 22 години.

Артилеристите привестваха бившият треньор на ПСЖ с думите: "Нов изгрев. Нова ера. Нова глава".

Лондончани не разкриват детайли по договора, който е подписал Емери с клуба. Също така не е ясно за какъв период от време 46-годишният специалист ще бъде начело на "топчиите".

"Развълнувам се, че се присъединявам към един от големите клубове в света. Арсенал е известен и обичан в цял свят заради стила си на игра, работата си с младите играчи, фантастичния стадион и начина, по който се ръководи клубът. Много съм развълнуван, че ми е поверена отговорността да започна тази важна нова глава в историята на Арсенал. Срещнах Стан и Джош Кроенке и е ясно, че имат големи амбиции за клуба и искат големи успехи. Можем да направим много заедно и очаквам с нетърпение да дам на всеки, който обича Арсенал, специални моменти и спомени", каза щастливият Емери пред клубния сайт на "топчиите".

"Унай има изключителни успехи през цялата си кариера. Успя да развие едни от най-обещаващите клубове в Европа. Любовта му към работата, страстта, която влага, както и ценностите, които изповядвах на и извън терена, го правят идеалния човек, който да ни поведе напред. Проведохме поверително, широкообхватно и стриктно проучване, включващо обширни справки, анализи на данни и видео. Също така проведохме лични срещи с всички избрани кандидати. Всички се интересуваха от позицията, но ние бяхме единодушни в избора на Унай", каза изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис.

Както е известно, испанецът се раздели с ПСЖ преди няколко седмици. Той спечели седем трофея с френския тим за двата си сезона там, но така и не успя да триумфира в Шампионската лига, което беше голямата цел пред него. И затова двете страни се разделиха по взаимно съгласие.