По всичко личи Евертън се присъедини с пълни сили в битката за подписа на полузащитника Аарън Рамзи, който ще напусне Арсенал след края на сезона. Според британският таблоид „Сън” ливърпулци са готови да предложат внушителна заплата на уелския национал.

Както е известно, съвсем наскоро 27-годишният Рамзи и „топчиите” прекратиха разговорите за нов договор. Това се случи, след като клубът оттегли последното си предложение. Това отваря перфектна възможност за много тимове от английския елит да привлекат поливалентния халф, стига той да им е по джоба.

В Англия вече стана дума, че Рамзи предпочита да остане в Премиършип, като приоритет за него ще бъде тим от топ 6. Евертън все още не е част от тази категория, но за никого не е тайна, че голямата цел пред „карамелите” след идването на Фархад Мошири е пробив в зона „Шампионска лига”.

Затова сега футболният директор на Евертън Марсел Брандс вече подготвя оферта до Рамзи. Клубът не се притеснява, че Рамзи настоява за 15 милиона паунда на ръка при подпис. На „Гудисън Парк” са готови да му предложат 5-годишен контракт и седмична заплата от 150 хиляди паунда. Това е малко повече от 110-те хиляди паунда на седмица, които в момента играчът заработва в Арсенал.

Вярва се, че една от главните причини Рамзи да не поднови договора си с Арсенал е голямата разлика между неговата заплата и тази на Месут Йозил. Когато в началото на годината германецът поднови контракта си с „артилеристите”, седмичното му възнаграждение набъбна до 350 хиляди паунда. Някои медии в Англия предполагат, че Рамзи е пожелал също да получава подобна сума.