Когато германското издание "Шпигел" публикува разкритията на Football Leaks за създаването на нова Суперлига, която да обедини най-силните и богати отбори в Европа, всички замесени участници се правеха на ударени и категорично отричаха да се мисли в подобна насока. 

Няколко седмици по-късно обаче, един от набърканите клубове призна за подобни разговори. Става въпрос за английския Арсенал. От лагера на "артилеристите" обаче категорично отрекоха възможност някога да се откъснат от Висшата лига, за да участват в подобен турнир. 

"Гледах тези статии, че едва ли не искаме да напуснем Висшата лига, заедно с другите големи клубове. Ние обаче никога не сме искали да се случи подобно нещо. Макар че трябва да призная, че участвахме в разговорите за това. Ние трябва да бъдем част от такива разговори, но никога няма да напуснем Висшата лига."

"Точно защото Премиършип е най-силното първенство в най-популярния и масов спорт в света, Арсенал няма интереса да го напуска. Няма да направим стъпка, която да отслаби най-доминиращото първенство в света", сподели техническия директор на "топчиите" Винай Венкатешам.