Отборът на Арсенал постигна седмата си победа във Висшата лига, след като победи с 4:0 гостуващия Нюкасъл Юнайтед в мач от 26-ия кръг на английското първенство. И четирите попадения на „Емирейтс” паднаха през втората част, като в Пиер-Емерик Обамеянг (54) откри, а Никола Пепе удвои три по-късно. Месут Йозил направи 3:0 в 90-ата минута, а Александър Лаказет оформи крайния резултат в третата минута от добавеното време. Тимът на Микел Артета постигна най-големият си успех под ръководството на испанеца, а също така и спря серия от четири поредни мача, в които записваше равенства.

Точно четвърт час бе изминал, а Валентино Лазаро центрира от ъглов удар, от който Шон Лонгстаф засече с глава, а след рикошет в Себайос Лено се намеси и спаси. В 21-ата Букайо Сака отправи силен удар към вратата на Дубравка, но топката отиде аут. В 31-ата пък Пиер-Емерик Обамеянг стреля солидно, но словакът Дубравка отново спаси.

В 41-ата минута Пепе стреля от фаул, но стражът на „свраките” пак се намеси добре и прати топката в корнер. След него пък Мустафи стреля с глава, ала Жоелинтон от голлинията изчисти.

В 54-ата минута тимът на Микел Артета откри резултата, след като Пепе центрира добре за Обамеянг, който с глава засече – 1:0. Три по-късно пък точно Пепе удвои актива на Арсенал, след като получи пас отляво от Букайо Сака и силният му удар направи безпомощен Мартин Дубравка.

В 63-ата минута Сент-Максимен подаде за Кларк, който по чудо на уцели вратата, а Арсенл нацели греда в 67-ата, когато Обамеянг центрира отдясно, но топката се отби в напречната греда.

В 90-ата минута Александър Лаказет подаде успоредно за Месут Йозил, който стреля, а Дубравка опита да спаси, но неуспешно – 3:0. В 95-ата пък Лаказет се разписа за първи път от девет мача насам, след като Никола Пепе пусна отдясно и с доза шанс френският нападател реализира четвъртия гол в Северен Лондон.

По този начин Арсенал вече има 34 точки и остана 10-и, докато Нюкасъл остана 13-и с 31 точки.