Титулярният вратар на Арсенал Петър Чех открито намекна, че не харесва начина, по който мениджърът Арсен Венгер използва вратарите си. Французинът предпочита да използва резервния си страж в евротурнирите и купите, а това потенциално би оставило Чех без заслуги при потенциален триумф в Лига Европа.

35-годишният играч е твърдо избор №1 за позицията под рамката още със самото си идване през 2015 година. Венгер по традиция го използва в мачовете от Висшата лига, докато Давид Оспина има грижата при ангажиментите на отбора за двете Купи в Англия и на европейската сцена.

„Артилеристите” загубиха финала за Купата на Лигата срещу Манчестър Сити, а още в началото на годината изхвърчаха и от ФА Къп (след 2:4 от Нотингам Форест). Предвид голямото им изоставане в първенството Лига Европа си остава единственият реален шанс за трофей. Ако това се случи, то Чех ще има минимален принос – той има един-едничък мач при гостуването срещу Цървена звезда (1:0) в групите.

„Ако продължаваш да играеш добре и не се нуждаеш от почивка, мениджърът ще реши кой вратар трябва да пази в турнира. Харесваше ми повече как ставаха нещата в Челси, защото аз обожавам да играя за ФА Къп”, заяви Чех.

„Да играеш в този турнир винаги е по-специално. Трябва обаче да уважаваш мениджъра. Може и да му кажеш, че предпочиташ друго, но решението в крайна сметка е само негово”, допълни Чех.