Мениджърът на Арсенал Микел Артета каза, че растящият брой контузени в отбора се превръща в проблем, след като Рикардо Калафиори получи травма в края при победата с 1:0 над Шахтьор Донецк в Шампионската лига снощи.

Лондонският клуб игра без капитана Мартин Йодегор и крилото Букайо Сака, а защитникът Калафиори сега също е под съмнение за неделния мач от Висшата лига срещу Ливърпул, след като контузи коляното си. Юриен Тимбер вероятно няма да бъде готов за предстоящото гостуване, докато централният защитник Уилям Салиба ще отсъства след червения си картон, който получи при поражението от Борнемут през уикенда.

"Рикардо трябваше да излезе, защото почувства нещо. Не знам степента на травмата, но това не е добра новина, по-скоро е притеснение", каза Артета, чийто отбор има седем точки от първите си три мача в Шампионската лига. Феновете на Арсенал трябва да бъдат спокойно, тъй като смяната на защитника Бен Уайт на полувремето не е свързана с контузия, а защото той получи жълт картон. "Моето решение беше да го извадя. Той имаше жълт картон. Съперникът ни имаше много атакуващи играчи от тази страна и ние не искахме да рискуваме", добави мениджърът.

Артета звучеше песимистично за шансовете на Сака да се завърне срещу лидера Ливърпул, но беше най-малкото окуражен от начина, по който неговият отбор се възстанови от загубата в Борнемут, дори и да имаше известни проблеми през второто полувреме срещу Шахтьор. "Много съм доволен от резултата. Винаги е трудно в ШЛ. Трябваше да вкараме повече през първото полувреме, а през второто усетих известна умора в тима. Да играеш 60 минути с 10 човека срещу Борнемут преди няколко дни беше трудно. Оставихме мача малко отворен, но се борихме три точки", каза още той.

Единственият гол в мача падна в 29-ата минута, когато Дмитро Ризник вкара в собствената си врата. Лондончани можеха да запишат и по-убедителна победа, но през второто полувреме пропуск от дузпа направи Леандро Тросар. "Не знам защо Кай Хавертц не изпълни дузпата. Той е един от изпълнителите, но Лео застана зад топката", коментира Артета.

Въпреки че Арсенал има кадрови проблеми, те са нищо в сравнение с тези на треньора на Шахтьор Марино Пусич, който се оплака от логистичните трудности, пред които е изправен отбор от страна, опустошена от продължаващия конфликт с Русия. "Графикът ни е труден заради многото пътуване. Когато видя отношението на играчите, се гордея много. Утре летим обратно за Полша и след това ще се качим на автобуса до гарата и ще вземем нощния влак, който е около 20 часа. Трудно е. Но това е положението", каза той пред TNT Sports.