Най-новото попълнение на Арсенал Хенрих Мхитарян взе фланелката с № 7 в отбора. Това значи, че бившият играч на Манчестър Юнайтед ще носи номера, който само преди дни принадлежеше на Алексис Санчес.

Санчес с прочувствено изказване за Арсенал

Чилиецът на свой ред премина при „червените дяволи”, които извлякоха максимума от факта, че договорът му с лондончани изтичаше в края на сезона. Двата клуба държаха да обявяват пристигането на новите си попълнения паралелно, а желанието им донякъде забави официалното оповестяване на сделката.

Следящите сагата фенове на Арсенал доста се чудеха кой номер ще избере 29-годишният Мхитарян, но сега истината излезе наяве. В социалните мрежи се появиха няколко снимки от официалната страница на клуба, през която могат да се закупят фланелки на играчите в първия тим. Така дойде и разкритието, че преминалият през Шахтьор Донецк и Борусия Дортмунд футболист ще наследи „седмицата”, изоставена от Алексис. Буквално преди минути дойде и потвърждението от страна на клуба, който използва профила си в „Туитър” за тази цел.

Санчес и останалите 11, работили с Пеп и Моу

Сега остава да се види кога ще бъде официалният дебют на Мхитарян за „артилеристите”. В сряда вечер те излизат срещу Челси у дома в полуфинален реванш за Купата на Лигата. Първата среща на „Стамфорд Бридж” приключи при 0:0.