Арсенал вдигна голямо вълнение след победата с 3:0 над лондонските съседи Фулъм на 12 март, когато отборът беше заснет да празнува с модел на известния часовник, който седи гордо на върха на "Clock End" на "Емирейтс" . Беше разкрито, че Аарън Рамсдейл има много необичайни методи, възприети от испански треньор, който винаги мисли извън скандартното и предизвиква своите играчи.

"Артета е интензивен, наистина интензивен. Той просто обича футбола, обича Арсенал, обича да развива млади играчи, което е невероятно. Той измисля тези неща, за да се опита да ни раздвижи. Играем игри в хотела. Понякога може да е доджбол, понякога може да е да забележите разликата по телевизора, за да накарате мозъците си да работят", сподели Рамсдейл

"Това е просто неговият начин да се опита да ни накара да включим преди мача, преди загрявката, като се увери, че ще мислим дори когато си почиваме. Има различни гениални идеи. Не всички неща работят, но това, което той се опитва да извлече от това, определено виждам ползите от това", добави стражът на Арсенал.

"В края на миналия сезон изпаднахме в паника в някои мачове, мисля, че се поучихме от това. Смятам, че вече знаем как да се справим с това много по-добре. Това не означава, че няма да влезем в игра и отново да изпаднем в паника. Но за мнозинството ние знаем какво е необходимо и как да играем и как да се държим. Ние сме млад отбор, миналата година имахме наистина трудна ситуация, като пропуснахме челната четворка и то от Тотнъм, тогава е още по-трудно, така че се учим мач по мач. Мисля, че огромна заслуга е на персонала, но също и на провала ни миналата година", завърши Рамсдейл.