Арсенал записа гръмка победа над лондонския си съперник Челси с 4:0 в престижна контрола от предсезонната подготовка на двата английски тима в Орландо, САЩ.

Gulliver/GettyImages
55 снимки

Момчетата на Микел Артета не дадоха никакво съмнение за превъзходството си и взеха инициативата от първата минута. Няколко добри намеси на стража на Челси Едуар Менди обаче попречиха по-ранно откриване на резултата.

След четвърт час игра новият нападател на „топчиите“ Габриел Жезус успя да намери мрежата с прехвърлящ удар, след като се възползва от излизане на Менди извън вратарското поле.

20 минути по-късно Мартин Йодегор беше изведен на свободна позиция в наказателното поле и с удар с левия крак направи удвои. Той се запази до края на полувремето, но Арсенал още не беше казал последната си дума и шоуто на “артилеристите” след почивката продължи.

В 66-ата минута Арсенал стигна до трети гол. Стражът на Челси Менди направи всичко по силите си да предотврати гола, като отрази два изстрела, но от третия опит Букайо Сака намери мрежата.

В самия край на срещата, секунди преди последния съдийски сигнал, Алберт Самби Локонга оформи и крайното 4:0, като по този начин Арсенал записа гръмка победа над градския си съперник и даде заявка за силен сезон във Висшата лига.