Голямото дерби на 15-ия кръг в Премиършип, макар и междинен, противопостави два от колосите на английския футбол. Но колкото и зрелищен сблъсък да направиха Манчестър Юнайтед и Арсенал на "Олд Трафорд", не успяха да зарадват феновете си с краен успех. 

Красивата битка завърши с бърза размяна на голове за 2:2. "Артилеристите" на два пъти повеждаха, но не можаха да се радват дълго, защото почти веднага следваше ответен удар от "червените дяволи" и всичко приключи само с по точка за двата тима. 

Това обаче едва ли им помага особено в преследване на целите, защото преките им конкуренти за челните позиции спечелиха мачовете си. Изключението беше само Челси, който се издъни в гостуването на Уулвс и падна с 1:2. 

Мачът започна без особено чисти положения, като Маркъс Рашфорд и Джеси Лингард имаха възможности за домакините, докато Пиер-Емерик Обамеянг не успя да оползотвори сравнително изгоден шанс за гостите. Така развръзката в тази част се отложи с малко. 

С първия си точен удар във вратата "топчиите" откриха резултата в 25-та минута. Тогава след центриране от корнер Шкодран Мустафи беше оставен непокрит и стреля с глава. Германецът заби топката в земята и тя по принцип би трябвало да бъде лесна за Давид де Хеа, но той се оказа изненадан и само я плесна зад голлинията си. 

Там негов съотборник изчисти, но кълбото вече беше преминало голлинията и технологията го доказа. Така реферът Андре Маринър с увереност посочи центъра и "топчиите" поведоха. Но не се радваха дълго, защото само пет минути след това Антони Марсиал изравни. 

В 30-та минута Маркос Рохо стреля от пряк свободен удар, Бернд Лено изби, но притичалият Диого Далот успя да свърне топката от аутлинията към вратарското поле за непокрития французин и той с хубав удар опъна мрежата за 1:1. 

Лошите новини за гостите в тези минути продължиха и Роб Холдинг излезе тежко контузен. До почивката имаше предимно нервни моменти, а единственият сносен шанс се откри пред Маркос Рохо, но нов гол до почивката така и не падна. 

"Червените дяволи" бяха по-активни след почивката, поне в началните ѝ минути. Но Андер Ерера, Диого Далот и Маркъс Рашфорд не успяха да създадат по-големи опасности от положенията си пред вратата на Бернд Лено. 

В средата на частта терена напусна Марсиал с контузия, а на неговото място се появи Ромелу Лукаку, който имаше влияние върху мача. Но преди да блесне той, се показа друга резерва в мача, но от Арсенал - Александър Лаказет. 

Французинът се появи на терена в 65-та минута и беше изведен на голова позиция от Хенрих Мхитарян три по-късно. Маркос Рохо му влезе грубо в краката, за да изчисти, но не успя и спомогна на топката да се озове в мрежата на тима му за 2:1 в полза на "артилеристите". 

Но още в следващата атака Юнайтед изравни. Ромелу Лукаку изработи ситуацията, Сеад Колашинац сбърка и позволи на Джеси Лингард от сигурна позиция да пробие мрежата за 2:2. Който и резултат се оказа краен. Но това не означаваше, че няма да има още интересни моменти. 

Давид де Хеа на три пъти спаси тима си в заключителните минути и така запази точката на "Олд Трафорд". След тази развръзка Юнайтед събра 23 точки на осмата позиция след третото си поредно равенство, докато Арсенал е с осем повече на петата позиция, с равен актив с Челси. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Манчестър Юнайтед: Давид де Хеа, Маркос Рохо, Крис Смолинг, Ерик Байи, Матео Дармиан, Андер Ерера, Неманя Матич, Диого Далот, Антони Марсиал, Джеси Лингард, Маркъс Рашфорд;

Резерви: Серхио Ромеро, Антонио Валенсия, Пол Погба, Скот МакТоминей, Хуан Мата, Ромелу Лукаку, Маруан Фелайни;

Арсенал: Бернд Лено, Сократис Папастатопулос, Шкодран Мустафи, Роб Холдинг, Ектор Бейерин, Лукас Торейра, Матео Гендузи, Сеад Колашинац, Аарън Рамзи, Алекс Иуоби, Пиер-Емерик Обамеянг;

Резерви: Петър Чех, Мохамед Елнени, Александър Лаказет, Щефан Лихтщайнер, Ейнсли Мейтланд-Найлс, Хенрих Мхитарян, Едуард Нкетия.