Часове делят Алексис Санчес от това да стане най-скъпоплатеният играч в историята на английския футбол. Сделката между Арсенал и Манчестър Юнайтед е факт, като чилиецът е пристигнал на базата на "червените дяволи" в събота вечер за медицинските прегледи. 

Венгер: Сделка за Санчес ще има, ако получим Мхитарян

Двата клуба са се разбрали около финансовите условия на трансфера, а явно е договорен и ключовият момент от него - преминаването на Хенрих Мхитарян на "Олд Трафорд" за заместник на Санчес. Така вече на практика няма какво да провали сделката. 

Санчес вече пътува за прегледи в Юнайтед

След като чилийската звезда мине прегледите, той ще бъде представен официално като играч на Юнайтед, защото вече отдавна се е разбрал за личните си условия. Той ще получава феноменалните 450 хил. паунда на седмица, което ниво не е достигано до сега от друг играч в Англия. 

Арсенал прати Алексис да тренира с децата

"Всичко е невероятно близо. Знам, че хората ми работят по сделката и вярвам, че ще се сключи скоро. Но нека говорим, когато всичко е официално", заяви мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо, а колегата му от Арсенал Арсен Венгер добави:

Сълзи в Ман Юнайтед: Мхитарян се сбогува

"Санчес не игра срещу Палас, защото пътуваше за Манчестър. Не мога да ви кажа нищо повече, вярвам, че всичко ще приключи максимум до 48 часа", заяви Венгер след мача с Кристъл Палас в събота следобед.