Испанският полузащитник на Арсенал - Дани Себайос заяви, че е бил разочарован, че не е могъл да помогне на мениджъра Унай Емери да запази мястото си в клуба, но е решен да се докаже пред новия наставник - Микел Артета.

23-годишният халф пропусна два месеца от сезона заради травма, но след възстановяването си все още не е заслужил доверието на Артета.

"Микел ще бъде брилянтен треньор. Той е научил много от Пеп Гуардиола в Манчестър Сити и има собствена философия за играта, в която мисля се вписвам перфектно. Вярно е, че той пристигна в клуба при много сложна ситуация, но от психологическа гледна точка той е треньорът, от който има нужда Арсенал", каза Себайос пред "Марка".

"От около две седмици тренирам заедно с другите и е време да покажа какво мога. След зимната пауза ще играя важна роля в тима", уверено добави младият испанец.

"Чувствам се ядосан и разочарован, че не успях да помогна на Емери да запази мястото си в клуба и да му благодаря за всичко, което е направил за мен през годините", призна още преотстъпеният от Реал Мадрид играч.

Себайос заяви, че откакто е в Арсенал винаги е чувствал подкрепата на феновете и затова дори не си е и помислял да напуска клуба през зимния трансферен прозорец.