Директорът в Арсенал Джош Крьонке вярва, че скорошните покупки на клуба доказват, че тимът има все още „аурата“, необходима за привличането на топ играчи, като не отхвърли възможността за нови попълнения през зимата.

„Артилеристите“ имаха едно от най-натоварените лета, сдобивайки се с услугите на Габриел Мартинели, Уилям Салиба, Никола Пепе, Киърън Тиърни и Давид Луис, пристигайки с постоянни трансфери, а Дани Себайос дойде под наем за един сезон от Реал Мадрид.

Феновете на Арсенал призоваха собственика Стан Крьонке да спре с „пасивното“ управление на клуба по-рано това лято, обвинявайки американеца в липсата на инвестиции в състава, но Джош Крьонке настоява, че тези протести не са се отразили на трансферната политика на клуба.

„Ако реагираш, привличайки рекордни за клуба покупки, базирани на общественото мнение, няма да достигнеш далеч като клуб“, започна той за BBC Sport.

„Ние не бяхме реактивни това лято, а по-скоро проактивни. Що се отнася до януари, не мога да ви кажа нищо конкретно до момента. Трябва да разгледаме някои неща в краткосрочен план и да разберем какво можем да адресираме, за да продължим напред, така че когато дойде януари, клубът да е отново проактивен на пазара“.

Крьонке призна, че тежката загуба от Челси във финала на Лига Европа в Баку е принудила Арсенал да подбере внимателно трансферните си цели.

Въпреки това, той настоя, че „топчиите“ остават един от най-атрактивните клубове в света – независимо от липсата на участие в Шампионската лига през този сезон.

„Когато започна второто полувреме и начинът, по който то се разви, бяхме принудени да премислим отново стратегията си на пазара. Без футбол в Шампионска лига, не бяхме съвсем сигурни какво е възможно, но окуражих департамента ни по футболни операции да бъде агресивен и когато Арсенал почука на вратата на даден играч, той да бъде привлечен от възможността да играе в клуба. Това лято, въпреки че не бяхме в позиция да се подсилим след Баку, мисля, че имаше няколко души бяха изненадани от аурата, която Арсенал все още притежава. Развълнувани сме от възможността да продължим с това и в бъдеще“, завърши Крьонке. /БГНЕС