Бърнли и Арсенал ще се изправят един срещу друг в мач от поредния кръг на английската Висша лига в събота. Срещата е с начален час  14:30 българско време, и ще бъде предавана пряко по  DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Преди двубоя утре мениджърът на Бърнли Шон Дайш засипа с похвали наставника на Арсенал Микел Артета. Дайш даже поздрави ръководството на „топчиите“ за проявеното търпение към испанския  специалист и засвидетелства огромно уважение към лондонския тим.

„Артета е чудесен мениджър и аз вярвам в него. Единственото, от което се нуждае този човек е време, но той е много способен и може да постигне сериозни успехи в треньорската професия. Разбира се, в събота ние ще бъдем съперници, но това не променя големия респект, който изпитвам”, коментира той.

 „Считам, че ръководството на Арсенал също заслужава добри думи, защото те останаха плътно зад мениджъра си, когато беше най-трудно, и отборът записваше поражение след поражение. Това  показва, че ръководителите в клуба са умни и интелигентни хора и държат на своя мениджър истински. Знаем каква марка е Арсенал и колко лесно бе Артета просто да бъде уволнен, но те не го направиха, проявиха търпение, а подобно отношение е достойно и заслужава похвала. Вярвам, че утре ще стане добър мач, и който е по-добър  ще спечели“, сподели още Дайш.