Габонският нападател Пиер-Емерик Обамеянг, който беше принуден да напусне стадион "Емирейтс" през февруари след нарушение на клубната дисциплина, се завърна в английския футбол през лятото, когато Челси сключи сделка с Барселона. Той винаги щеше да се сблъска с бившия си отбор на даден етап, но това стана при поражението с 1:0 от "артилеристите" на "Стамфорд Бридж", като Обамеянг се опита да окаже влияне върху срещата, но бе заменен веднага след гола на Габриел.

Легендарният бивш вратар на Арсенал Дейвид Сиймън беше разочарован да види Обамеянг, който привлече вниманието с коментарите си "нищо лично" преди мача, да избегне сериозни освирквания от гостите.

"Ситуацията с Обамеянг... последният му сезон в Арсенал е точно такъв, какъвто е сега в Челси. Фактът, че Барселона го пусна, ви казва всичко. Не съм изненадан, че той се бори. Не съм изненадан от начина, по който играе. Такъв беше той от известно време. Той го прави светкавично, но не го прави достатъчно дълго. Единственото разочароващо нещо за уикенда е, че когато Арсенал вкара, той се измъкна. Исках феновете на Арсенал да го освиркват правилно. Те не получиха този шанс, тъй като той излезна веднага щом вкарахме гол и всички фенове на Арсенал бяха твърде заети да празнуват", сподели Сийман.

Обамеянг имаше само осем докосвания срещу Арсенал, като отборът на Микел Артета успя да овладее заплахата, която той представляваше, като същевременно попречи на Челси да вкара топката в човек, който отбеляза 92 гола по време на престоя си в Северен Лондон.