Бившият вратар на Арсенал и Англия Дейвид Сиймън препоръча на Челси да покани Арсен Венгер на поста мениджър. Според слуховете, неделният финал за Купата на Лигата срещу Манчестър Сити може да се окаже последен за наставника на "сините" Маурицио Сари.

Медиите на Острова са категорични, че при загуба от "гражданите" Сари ще загуби работата си. Като основни претенденти за негов заместник се сочат Зинедин Зидан и Франк Лампард.

Сиймън обаче е на мнение, че "сините" трябва да назначат Венгер, който си търси ново предизвикателство след 22 сезона работа в Арсенал.

"Да, той може да стане треньор на Челси. Изглежда при тях постът може да стане вакантен, това зависи от следващите им три мача. Арсен винаги е казвал, че няма да се върне в Премиършип заради своята любов към Арсенал, но времето навярно е най-доброто лекарство и сега той сигурно си мисли, че иска да се върне, за да докаже на някои хора, че не са били прави. По мое мнение множеството критики към него в последните години не бяха заслужени. Ще бъда щастлив да го видя отново в Премиършип, но не мисля, че това може да се случи", заяви Сиймън, цитиран от talkSPORT.