Защитникът на Арсенал Лоран Кошчелни вярва, че след завръщането си на терена, сезонът ще бъде успешен за него. Капитанът на лондончани отново е на терена, и отново е готов да бъде лидер на своя тим след тежката контузия и усложненията след това.

Бившият френски национал влезе като титуляр срещу Карабах за Лига Европа (1:0), след като не бе играл за Арсенал от май - полуфинала на турнира от миналия сезон с Атлетико Мадрид.

„Беше трудно, имах много трудни моменти, това беше първата ми голяма контузия“, сподели Кишчелни.

„Прекарах известно време далеч от терена, което беше трудно, но научих някои неща за себе си и хората около мен. Много съм щастлив и спокоен. Чувствам се по-силен.“

„За футболистите е трудно да бъдат извън игра, но краят дойде, затова сега се усмихвам. Моят сезон започва сега“, допълни защитникът на Арсенал.

Бранителят беше извън игра цели 224 дни, след като се наложи да претърпи операция на ахилесово сухожилие, а след това да се справя и с усложнения от интервенцията.

33-годишният Лоран Кошчелни обаче се представи на ниво срещу Карабах. Според статистиката той има 100-процентова точност при пасовете си в рамките на 71 минути игра, в които беше на терена на „Емирейтс“.

През второто полувреме обаче Унай Емери все пак замени Кошчелни с Начо Монреал.

Лоран Кошчелни

източник: Gulliver/GettyImages